top of page

Bevrijdingspastoraat

Wat is bevrijdingspastoraat?

Bevrijdingspastoraat is een vorm van pastoraat waarbij de hulpvrager leert de controle over zijn wil terug te winnen. Verschillende (traumatische) gebeurtenissen in het leven kunnen ervoor zorgen dat satan kans heeft gekregen om binnen te dringen waardoor het nodig is dat demonen moeten worden weggestuurd in de Naam van Jezus. Door middel van waarheidsconfrontatie en niet door machtsconfrontatie worden deze gebondenheden doorbroken. Het doel van bevrijdingspastoraat is om alle (demonische)gebondenheden en (generatie)vloeken te verbreken, zodat de ware identiteit en autoriteit in Christus gevonden wordt.

4 vormen van gebondenheid

  1. Gebonden door de macht van de zonde

  2. Gebonden door de leugen

  3. Gebonden door emotionele banden

  4. Gebonden door demonische banden

20221231_120346_0000_edited.jpg

Identiteit en vrijheid in Christus

Vrijheid geeft ruimte in ons om de zegen van de Vader te kunnen ontvangen.

De Vader zegent ons als zijn ‘geliefde kind’ en als Gods geliefde kind willen wij Hem dienen. In de mate dat wij bevrijd zijn, kunnen we leven waar God ons toe roept voor Zijn Rijk.

In de mate dat we vrij zijn, kunnen we antwoorden op Gods liefde en daarmee tonen we onze bereidheid dienstbaar te zijn in Gods Rijk. Om daartoe te komen, moeten we weten wat onze echte identiteit is: Gods geliefde zoon of dochter.

Het leven in absolute vrijheid is ons recht als kinderen van de Allerhoogste.

 

Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven (Gal. 5,1).

bottom of page